3 Mart 2015 Salı

KADİFE KUMAŞTAN TABLET KILIFI

   İlk bahara adım attığımız şu günlerde bahar gibi bir çalışma oldu bu sefer.Sizler için bol bol fotoğraflamaya çalıştım. Zaten bana göre en zor kısmı da bu iş,  yükle , üstünü yaz, tekrar bloğa yükle, yazi yaz , hele de küçük  çocuğunuz varsa...

Önce çiçekleri ördüm ama nasıl yerleştireyim diye epey düşündüm.Büyük mor çiçeğin yapılışını aşağıdaki resimde göstermeye çalıştım.Bende internette buna benzer bir görsele bakarak yaptım.

   Kadife kumaşın kenarlarına olerlok yaptıktan sonra tabletin ölçülerine göre ayarlayıp tersten iğneledim ve iki kenardan diktim.Kapak kısmını da içe doğru çevirip diktim.
 Güpürü ve çiçekleri yerleştirip diktikten sonra astar kısmına geçtim.

Kadife kumaşın ölçülerine göre kumaşım olmadığı için bir dikişle eksik kumaşa ek yaptım.Kadife kumaşı ters çevirip astarı düz olacak şekilde 0.5 cm içe kıvırarak kadife kumaşa iğneledim.

  Overlok hariç tamamını el dikişiyle yaptığım için oğlum (2) yanımda baya sıkıldı.Çiçeğin üstündeki o küçük parmakta onun :)
  Tabletin kılıftan çıkmaması için kapağa çıtçıtmı yoksa düğmemi koyayım derken düğme daha dekoratif durur diye düşündüm.Onun için kapak astarını tam kapatmadan lastiğide diktim.
Astarın dikilmiş halinin önden ve arkadan görünüşü.




Tabletsiz hiç tablet kılıfı olurmu? Bloğumu da açıp çekmesem olmazdı yani:)  Okuyan herkese hayırlı günler diliyorum.İnşallah en kısa zamanda yeni bir yayınla görüşmek üzere.Allah'a emanet olun...



#

5 yorum:

  1. çok tatlı olmuş. Bu aralar bende kılıf dikiyorum. Fikir oldu banada.
    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevindim, amaç ta bu zaten. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

      Sil
  2. Çok şık olmuş ellerinize sağlık. Hayırlı olsun blogunuz. Sizi takibe aldım. Ben de fashion ve dikiş bloggerıyım. Bana da takibe beklerim.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Nilgün Hanım. Zaten takipteydim, bloggerda yeni olunca her yeri kurcalıyorum, nasıl olduysa sizi ve bir kaç blogdan daha takipten çıkmışım, yeniden takibe aldım.

      Sil
  3. Bloğunuzu bu aksam keşfettim, Ne hoş şeyler paylaşmışsınız takibe aldim sizi bana da beklerim. :)

    YanıtlaSil